Slide3

CZAV/Rusthoeve Open Dag

#BoerenRendement
Woensdag 20 juni 2018
Rusthoeve, Colijnsplaat

Slider opendag

CZAV/Rusthoeve Open Dag

#BoerenRendement
Woensdag 20 juni 2018
Rusthoeve, Colijnsplaat

slide2

CZAV/Rusthoeve Open Dag

#BoerenRendement
Woensdag 20 juni 2018
Rusthoeve, Colijnsplaat

BEZOEKERS

#BoerenRendement

#BoerenRendement is het centrale thema van de CZAV Open Dag 2018, hét netwerkevent voor Zuidwest-Nederland in de landbouw! Niet voor niets, want het zijn onderwerpen waar wij als CZAV en Rusthoeve flink op inzetten. Centrale vraag is daarbij hoe we - in deze tijd van klimaatveranderingen - gewasbescherming, meststoffen, uitgangsmateriaal en plantversterkers zo kunnen organiseren dat er een maximaal (boeren)rendement te halen valt. We onderzoeken daarvoor spuit- en strooitechnieken, de effecten van alle mogelijke middelen, de kracht van zaden en gewassen én we zetten nieuwe data in die we met bodemscans en drones verkrijgen.
 

De uitdaging voor de komende jaren is om alle kennis die we daarmee vergaren samen te brengen en vervolgens optimaal in te zetten via precisielandbouw. CZAV en Rusthoeve vullen elkaar daarbij uitstekend aan. We hebben samen een enorme schat aan kennis én een proefboerderij waar we met de industrie en kweekbedrijven vele mogelijkheden kunnen uitproberen. We vinden het geweldig om op een dag als 20 juni niet alleen de resultaten, maar ook onze aanpak te demonstreren aan u als teler. Bovendien horen we graag uw ervaringen, die we delen met onze adviseurs en de vertegenwoordigers van betrokken organisaties. Juist die uitwisseling, koppeling en doorstroom van kennis en ideeën leiden tot de innovaties die we nodig hebben om veranderingen succesvol te doorstaan. Dát verandert nooit.

Wij wensen u een waardevolle CZAV Open Dag!

Ko Francke
adjunct-directeur CZAV

Frank van Oorschot
voorzitter bestuur Rusthoeve

  

Maximaal (boeren)rendement tijdens Open Dag! 

Woensdag 20 juni organiseerde CZAV samen met AIKC Rusthoeve de jaarlijkse Open Dag. Samen met proefveldhouders, standhouders en partners hebben we ruim 2500 bezoekers mogen verwelkomen. Het was een geslaagde dag met veel kennisuitwisseling over teelttechniek, markten en toekomstperspectief dit met een hapje en een drankje, waar we tevreden op terugkijken.